Alanya Belediyesi, Alanya’da Yörükkültürünün korunması, gelecek nesillere aktarılması ve yaşatılması hususundaçalışmalarına devam ediyor. Bu kapsamda Alanya Yörük Oyunları UygulayıcısıSedat Çolak tarafından kaleme alınan Alanya Belediye Yayınları tarafındanbasımı yapılan Alanya Yöresi Yörük Oyunları kitabı Alanya Belediyesi’ninöncülüğünde Alanya Kaymakamlığı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, İlçe Gençlik veSpor Müdürlüğü, Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi’nin işbirliğinde yenidenhayat bulacak.

Alanya’nın yörük oyunları’na hayat verecek protokol imzalandı
Alanya’nın yörük oyunları’na hayat verecek protokol imzalandı

İMZALAR YÖRÜK OYUNLARINI YAŞATMAK İÇİN ATILDI

Geliştirilen proje, Alanya KaymakamıFatih Ürkmezer, Alanya Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Akbaş, Alanya İlçeMilli Eğitim Müdürü Yusuf Yılmaz, Alanya İlçe Gençlik ve Spor Müdürü EmreKıldırgıcı, Alanya Belediyesi Tiyatro Müdürü Hüseyin Çinal ve Yörük OyunlarıUygulayıcısı Sedat Çolak’ın katılımıyla imzalanan protokol ile birlikte resmenbaşlamış oldu.

11 PİLOT OKULDA EĞİTİM VERİLECEK

Proje kapsamında Sedat Çolaktarafından okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lise kademelerinde 11 okuldaöğretmenlere ve öğrencilere Yörük oyunlarına yönelik teorik ve uygulamalıeğitim verilecek. Eğitimlerle Börü, Elek, Kemik Kırtık, Köle Kapmaca, Tamga(Damga), Uçan Koçan, Terzi, Aksır, Zincir Kırma, Liko (Gübbük) ve Gübüdük gibi11 farklı Yörük oyunu yeniden hayat bulacak. Eğitimlerin tamamlanmasınınardından oyunlar, vatandaşların katılımıyla yeniden canlandırılacak.