Türkiye Triatlon Federasyonu(TTF) ile Alanya Belediyesi’nin organizasyonuyla düzenlenecek Alanya TriatlonYarışları 14 Ekim'de başlıyor. Alanya Belediyesi’nin ev sahipliğinde bu yıl 31. kezdüzenlenecek olan Alanya Triatlonu, düzenlenen basın lansmanı ile tanıtıldı. Alanya Belediyesi MeclisSalonu’ndaki basın lansmanına Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, TTF Başkanı BayramYalçınkaya, Triatlon Olimpik ve Avrupa Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi AliciaGarcia, Antalya Gençlik veSpor İl Müdürü Yavuz Gürhan, Alanya Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Emre Kıldırgıcıve çok sayıda basın mensubu katıldı.

27 ÜLKEDEN 600 SPORCU KATILACAK

Alanya trıatlonu heyecanı başlıyor
Alanya trıatlonu heyecanı başlıyor

Toplantıda konuşan AlanyaBelediye Başkanı Adem Murat Yücel, “Alanya’mız için, bölgemiz için en güzel, enanlamlı, yıllardır ev sahipliği yaptığımız Triatlon yarışları için biraradayız. Almanya ile birlikte en uzun süredir bu organizasyona ev sahipliğiyapmanın sevinci ve heyecanı içerisindeyiz. Bölgemizin ön plana çıkmasındaTriatlonun çok önemi bulunuyor. Yine 2 gün boyunca bu organizasyona evsahipliği yapacağız. 27 ülkeden sporcularımız var. Bu yılı en güzel ve anlamlıkılan şeylerden birisi Paratiatlon Dünya Kupası’nın ve Avrupa Kupası’nınşehrimizde düzenlenmesi olacak. Bu, kentimize verilen değeri ortayasermektedir. Denizi, kumu, güneşi, sağladığı huzur ve güvenliği ile Alanyatercih nedeni. Bundan da son derece mutluyuz. Bu etkinlikte emeği geçenlere, bugünlere gelmesini sağlayanlara, Bakanlığımıza, Valiliğimize, Kaymakamlığımızakısaca herkese teşekkür ediyorum. Tüm vatandaşlarımızı Triatlon yarışlarınıizlemeye davet ediyorum. Kazasız belasız bir organizasyon olmasını diliyorum”diye konuştu.

Alanya trıatlonu heyecanı başlıyor
Alanya trıatlonu heyecanı başlıyor

“ALANYA DÜNYADA İKİ DESTİNASYONDAN BİRİSİ”

Alanya trıatlonu heyecanı başlıyor
Alanya trıatlonu heyecanı başlıyor

Türkiye TriatlonFederasyonu Başkanı Bayram Yalçınkaya da, Başkan Yücel ve ekibine teşekküretti. Yalçınkaya, “Alanya, dünyada bu denli büyük organizasyon yapan 2 destinasyondanbirisi. Bu anlamda Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Çünkü buorganizasyon onların büyük desteği ile buralarda ve olmaya devam edecek”ifadelerini kullandı.

Alanya trıatlonu heyecanı başlıyor
Alanya trıatlonu heyecanı başlıyor

“EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Gençlik ve Spor İl MüdürüYavuz Gürhan da, “Sporun en özel ve güzel destinasyonunda yine Triatlon içinbir aradayız. Antalya yılda 300’ün üzerinde uluslararası etkinliğe ev sahipliğiyapan bir bölge. Başkanımız da bu işi ne kadar heyecan ve sevgiyle yaptıklarınıanlattı. İnşallah her yaptığımız güzellik böyle yıllara sirayet eder. Emeğigeçen herkese şimdiden teşekkür ediyorum” dedi.

“ALANYA 31 YILDIR BAŞARILI BİR EV SAHİPLİĞİ YAPIYOR”

Triatlon Olimpik ve AvrupaFederasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Alicia Garcia ise, “Alanya’nın uluslararasıorganizasyonlara verdiği değeri ve bu organizasyonu 31 yıldır başarıyla yaptığınıgörüyoruz. Bu şehre bu yüzden çok teşekkür ediyoruz. Bazen problemlerolabiliyor, yollar kapanabiliyor anlayışınız için teşekkür ediyorum. FederasyonBaşkanlığına, Alanya Belediye Başkanlığına ve tüm destekçilere teşekkürediyorum” sözlerine yer verdi.

“GURURLU VE SEVİNÇLİYİZ”

Son olarak ise MilliTriatlet Gültigin Er de, duygu ve düşüncelerini şu sözlerle anlattı: “Buradaolduğumuz için çok mutlu ve gururluyuz. Ülkemizde böyle başarılıorganizasyonlar yapıldığı için çok sevinçliyiz. Bizler de elimizden geleniyapmaya çalışıyoruz. Milli takımımızı en iyi şekilde temsil etmek istiyoruz.Şimdiden mücadele edecek tüm sporculara başarılar diliyorum.”

Cumartesi günügerçekleşecek Paratriatlon Dünya Kupası yarışlarında 27 ülkeden 80 sporcu,Pazar sabahı 250 ulusal sporcu, Elit Erkekler Kategorisinde 24 ülkeden 70sporcu, Elit Kadınlar’da ise 25 ülkeden 50 sporcu mücadele edecek.