Muhittin Böcek Antaya Büyükşehir Belediye Başkanı
Antalya Büyükşehir Belediyesi Alzheimer Hasta ve Hasta Yakınları Buluşma Merkezi Mavi Ev’de hasta yakınları, biber ve fesleğen fidelerini toprakla buluşturdu.

 

Antalya Büyükşehir Belediyesi Alzheimer Hasta ve Hasta Yakınları Buluşma Merkezi’nde zeka oyunlarından ahşap boyamaya ve müzik dinletisine kadar birçok sosyal çalışmanın yanında fizik tedavi ve yürüyüş faaliyetleriyle hastaların bedenleri de güçlendiriliyor. Mavi Ev’de bitki dikimi ve bakımı gibi aktivitelerle de hasta ve hasta yakınlarının aidiyet duyguları geliştiriliyor.

Aidiyet Duygusu Önemli

Mavi Ev’de hasta yakınlarının evlerinde yetiştirdiği ve satın aldıkları biber ve fesleğen fidelerinin dikimini gerçekleştirildi. Mavi Ev Birim Sorumlusu Cüneyt Güven, alzheimer hastalığında kişilerin aidiyet hissetmelerinin ve aktivitede bulunmalarının önemine değindi.

Birlikte Diktiler, Birlikte Bakacaklar

Mavi Ev’deki personelle ağabey kardeş gibi olduklarını söyleyen hasta yakını Hamit Teke ise “Buradaki kardeşlerimiz, bizimle çok güzel ilgileniyor. Biz de kendi elimizden geldiğince bir şeyler yapmak istedik. Kendi evimde tohumdan yetiştirdiğim biber fidelerini, getirdim. Yerini hazırladık, birlikte dikimini yaptık. Bakımlarını yapacağız. Üretimden aldığımız biberleri burada hep birlikte yiyeceğiz” dedi.