Bu yıl22'incisi düzenlenecek Alanya Uluslararası Kültür Sanat ve Turizm Festivali 24,25 ve 26 Mayıs günlerinde ‘Bir Nefes Alanya’ temasıyla gerçekleştirilecek. Pekçok yeniliğin yapıldığı festivalin tanıtım toplantısı İskele’de tarihi Kızılkuleve Tersane manzarası eşliğinde yapıldı. Toplantıda Alanya Belediye BaşkanıOsman Tarık Özçelik, Belediye Meclis Üyesi Abdurrahman Açıkalın ve birimmüdürleri, basın mensuplarını festivalle ilgili bilgilendirdi.

BAŞKAN ÖZÇELİK’TEN TAKIM ÇALIŞMASI VURGUSU

Başkan özçelik: alanya’ya nefes veren değerleri sunacağız
Başkan özçelik: alanya’ya nefes veren değerleri sunacağız

Lansmantoplantısında konuşan Alanya Belediye Başkanı Osman Tarık Özçelik, “Şahane birgünde arkamızda Alanya’mız, teknelerimiz var. Daha önceki tanıtımlarda, basıntoplantılarında bu şekilde bir toplantı yapılmadı benim bildiğim kadarıyla. Bizburada yönetim anlayışımızdaki farklılığı gösterebilmek amacıyla küçük birdokunuş yaptık. Bütün seçim propagandamız süresince takım çalışmasıyapacağımızı söylemiştim, sunumumuzda da takım olarak konuşacağız" dedi.Basın mensuplarına, festivalin amacı ve bu yılki temasıyla ilgili bilgilerveren Başkan Özçelik, “Festival ilk olarak 2001 yılında düzenlenmişti. Bufestivalde amaç neydi? Kentimizi ziyarete gelen misafirlerimize, 130’dan fazlaülkeden 50 binin üzerinde bizimle birlikte yaşayan komşumuza, Alanya’mızınkültürünü, Türk kültürünü, yemeklerimizi etkinliklerle gösterip, tanıtabilmek.Her yıl farklı bir temayla bu festivale başlanıyor. Bu yılki konumuz Alanyaolarak belirlendi ve Bir Nefes Alanya başlığı altında Alanya’ya nefes verendeğerleri festivalimiz boyunca misafirlerimize sunmaya çalışacağız.Biliyorsunuz Alanya deyince; deniz, kum, güneş, tarih, kültür, mutfak hepsi işiniçine giriyor. Biz de bunları harmanlayıp, birleştirip güzel bir sunum yapmakistedik” diye konuştu.

Başkan özçelik: alanya’ya nefes veren değerleri sunacağız
Başkan özçelik: alanya’ya nefes veren değerleri sunacağız

BAŞKAN ÖZÇELİK: HER TÜRLÜ ORGANİZASYONA ELİMİZDEN GELEN DESTEĞİ VERECEĞİZ

Başkan özçelik: alanya’ya nefes veren değerleri sunacağız
Başkan özçelik: alanya’ya nefes veren değerleri sunacağız

BaşkanÖzçelik konuşmasında, “Gelenek haline gelmiş rutinleri bozmak bizim işimizdeğil, var olanı daha iyi yapmak amacıyla çalışacağız demiştik. Var olanı dahaiyi yapacağız. Nitekim birkaç gün önce 19 Mayıs konseri düzenledik. Çok güzelbir kalabalıkla, çok geniş bir katılımla güzel bir organizasyon yaptık. Banagelen bir olumsuzluk ya da eksiklik olmamıştır. Umarım festival boyuncadüzenleyeceğimiz üç konser de aynı güzellikle gerçekleşecek. Alanya’mızıTürkiye’ye ve dünyaya tanıtabilmek amacıyla her türlü organizasyona elimizdengeldiğince destek vereceğiz. Rutinlerimizin de seviyelerini yükselterek devamedeceğiz. Rutinlerin içinde bulunan Caz Festivali’nde hem Türkiye’den hemdünyadan üst seviyede sanatçıları Alanya’da ağırlayacağız” dedi.

Başkan özçelik: alanya’ya nefes veren değerleri sunacağız
Başkan özçelik: alanya’ya nefes veren değerleri sunacağız

AÇIKALIN: FESTİVAL KONSEPTİNİ BİR NEFES ALANYA OLARAK BELİRLEDİK

Başkan özçelik: alanya’ya nefes veren değerleri sunacağız
Başkan özçelik: alanya’ya nefes veren değerleri sunacağız

Başkan Özçelik’inardından Belediye Meclis Üyesi Abdurrahman Açıkalın ise, festivalin teması olan‘Bir Nefes Alanya’ sloganını açıklayarak, “2001 yılından beri yapılagelen birorganizasyonun mirasını taşımak omuzlarımızda çok büyük bir yüktü. Biz degeçmişte bu festivali yapan belediye başkanlarımıza, katkı veren tümarkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Her bir sene için çok güzel programlaryapılmıştı. Biz de bu sene bunun üzerine ne koyabiliriz diye düşündüğümüzorganizasyonun konseptini ‘Bir Nefes Alanya’ olarak tanımladık. Bizlerinsanoğlu olarak dünyaya geldiğimizde istemsizce ilk yaptığımız hareket nefesalmak ve hayata tutunmak. Bizim çıkış noktamız bu oldu. Bir nefes süresiiçerisinde Alanya’nın hali hazırdaki ve geçmişe yönelik tüm değerlerini ortayaçıkarmayı amaçladık. Geçmişe yönelik Alanya’nın değerlerini ortaya çıkarmakoldukça zorlu bir süreçti. Takım arkadaşlarımıza sizlerin huzurunda teşekkürediyorum” diye konuştu.

Başkan özçelik: alanya’ya nefes veren değerleri sunacağız
Başkan özçelik: alanya’ya nefes veren değerleri sunacağız

YAŞAM BOYU BAŞARI ÖDÜLÜ HAŞİM YETKİN HOCAYA

Festivaldebu yıl ilk kez yapılacak yeniliklerden bahseden Açıkalın, “Organizasyonda busene ilk olarak komite tarafından alınan kararla ‘Yaşam Boyu Başarı Ödülü’verilmesi düşünüldü. Alanya’mızda ilk kez verilecek olan ödülü ömrünü Alanya’yaadamış olan eğitimci, araştırmacı yazar, fotoğraf sanatçısı çok değerli hocamızHaşim Yetkin Hocamıza 24 Mayıs’ta yapılan törenle vereceğiz. Festivalimizde busene geçtiğimiz yıllarda yaptığımız Uluslararası Akdeniz Karikatür Yarışması’nıda tekrar bundan sonraki süreçte devamına karar kılındı. O amaçla geçmişe dönükbir sergimiz de var. Bundan sonra karikatür gibi yaşamın ta kendisi olan buetkinliği devam ettirmeyi amaçlıyoruz. Yine bu sene ilkini yapacağımız veönümüzdeki yıllarda devamını arzuladığımız hatta beş ay boyunca da bizim içinolmazsa olmazımınız şehrin simgesi olan Tersane ve Kızılkule de sürekli olarakklasik müzik dinletileri organizasyonuna karar verdik. İlkini bu yıl yapıyoruz.25 Mayıs Cumartesi günü Tersane’de, 26 Mayıs Pazar günü Kızılkule’de bir müzikdinletimiz olacak. Bu sanatçıların hepsi Cumhurbaşkanlığı SenfoniOrkestrası’nın çok değerli üyeleri. Tersane’de bir ikili var, Kızılkule'de isebir dörtlü sahne alacak” şeklinde konuştu.

FISTIKLI LİMONATA FESTİVALDE YER ALACAK

Coğrafiişareti alınan Alanya’nın yöresel lezzeti fıstıklı limonatanın festivaldeyerini alacağını belirten Açıkalın, “Festivalimizin olmazsa olmazı da tabi kiyeme içme stantları. Alanya kültürümüze uygun olarak geçmişe dayalı ve halacoğrafi işaret almaya çalıştığımız bize ait değerler var. Bunlardan bir taneside geçtiğimiz günlerde coğrafi işaretini aldığımız fıstıklı limonatamız. Onunlailgili ayrıca bir çalışmamız var festival içerisinde. Bize bakanlığımızınkatkısı olarak da 24 Mayıs Cuma günü Macaristan Ulusal Dans Topluluğu KültürMerkezi’nde bir gösteri yapacak" dedi.

BAŞKAN ÖZÇELİK: GEÇMİŞTE ON BİRİM DESTEK VARSA 50 BİRİME 100 BİRİMEÇIKACAK

Birgazetecinin festival afişinde yer alan Syedra Antik Kenti’nin kazıçalışmalarıyla ilgili sorusuna yanıt veren Başkan Özçelik, “Hem Kale’de hem deSyedra’da geçmişte on birim destek varsa Alanya Belediyesi’nden bunun 50 birime100 birime çıkacağımızı bizzat ben kazı başkanlarımıza söyledim. Tarih, kültür,sanat, sinema özünde benim kendimin ayrıca sevdiği şeyler olduğu için, bunlarınyönetimimiz içinde pozitif ayrımcılık göreceğini söyleyebilirim. Kazıbaşkanlarımızın taleplerinden fazlasını vereceğimizi söyledim. Sanıyorum onlarda memnun kaldı. Şu anda orada tamamlanmadı ve çalışmaları sürüyor. Önümüzdekifestivallerde Syedra’da önemli bir rol oynayacaktır” dedi.

AlanyaBelediyesi birim müdürleri de festival program akışı ve festivalin içerisindeyer alan etkinlikle ilgili basın mensuplarını detaylı olarak bilgilendirdiler.Toplantı sonunda Başkan Özçelik, basın mensuplarıyla günün anısına hatırafotoğrafı çektirdi.