YALI KAYALARINI KIRANLARINSÖZLEŞMELERİ YENİLENMEYECEK

Alanya Belediye Başkanı Osman TarıkÖzçelik, Haftalık Encümen Toplantısı sonrasında gündeme ilişkindeğerlendirmelerde bulundu. Başkan Özçelik, “Haftalık Encümen Toplantımızıyaptık. Aldığımız kararlar şu şekilde belirlendi. Alanya Turistik İşletmeciler Derneği(ALTİD) ile yaptığımız yeni sahil düzenlemesinde, büfelerin arasına halkınkullanacağı yerler ayarladık. Büfelerin arasının 150 metre olması zaten dahaönce kararlaştırılmıştı. Bu çerçevede çalışmalarımız devam etmektedir. ALTİDile yapmış olduğumuz konuşmaların sonucunda da bazı kesinleştirdiğimiz kararlarvar. Özellikle yalı kayalarını kıranlara gelecek seneden itibaren kesinliklesözleşme yenilemesi yapılmayacaktır. ALTİD’in verdiği işletmeler, alt kiracıyaişletme veremeyecektir. Tespit edildiği takdirde o işletmelerin sözleşmeleri deseneye yenilenmeyecektir. Bu arada Belediye arkasındaki Galip Dere Plajı’nın‘engelsiz plaj’ olarak da kullanılabilmesi için çalışmalar son aşamalaragelmiştir” dedi.

Başkan özçelik encümen gündemini değerlendirdi
Başkan özçelik encümen gündemini değerlendirdi

ÇAY BAHÇESİ PROJESİ

Başkan özçelik encümen gündemini değerlendirdi
Başkan özçelik encümen gündemini değerlendirdi

Mülkiyeti Alanya Belediyesi’ne aitolan İskele bölgesindeki çay bahçesinin son durumu hakkında da bilgi verenBaşkan Osman Tarık Özçelik, “Tüm Alanya’nın bildiği çay bahçesi de boşaltılarakhalkımızın hizmetine açılacak şekilde projelendirilmektedir. Mümkün olan enkısa zamanda, ortalama 3 ay süreceğini düşündüğümüz bir zamanda halkımızınhizmetine yeniden açılacaktır. Halkımızın daha uygun fiyatlarla bu bölgeyikullanması sağlanacaktır” şeklinde konuştu.

Başkan özçelik encümen gündemini değerlendirdi
Başkan özçelik encümen gündemini değerlendirdi

BAZI İNŞAATLARDA KOLON VE KİRİŞLERİNKESİLMESİ

Encümene imarla ilgili dosyaların dageldiğini kaydeden Başkan Özçelik, konuşmasında şu ifadelere yer verdi; “Budosyaların içerisinde gördüğümüz şikayetlerden birisi de ki bana göre çokönemliydi. Bazı inşaatlarda kolon ve kirişlerin kesilerek ya da karot iledelinerek içerisinden çatı ve balkon sularının geçirilebilmesi için boruyerleri açıldığı görüldü. Bunun da hepimizin bildiği gibi inşaatların statikhesaplarında zayıflamaya yol açacağını biliyoruz. Aldığımız karar neticesindebundan sonra inşaatlarda balkonlar veya diğer yerlerde karot ile delinmeolduğunda ve bunu tespit ettiğimizde bunu denetleme görevi olan yapı denetimfirmaları hakkında Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na, AntalyaYapı Denetim Kuruluşları Birliği’ne ve diğer ilgili kamu kurum vekuruluşlarına, meslek odalarına gerekli yasal işlemleri yapmaları içinbildirimde bulunmaya karar verilmiştir.”