Alanya Belediye Başkanı Adem MuratYücel, haftalık olağan encümen toplantısının ardından basın mensuplarınaaçıklamalarda bulundu. 9-12 Temmuz tarihleri arasında gerçekleşecek mübarekKurban Bayramı ile ilgili Kaymakamlık düzeyinde tüm tedbirlerin alındığınıbelirten Başkan Yücel, “KaymakamımızFatih Ürkmezer başkanlığında ilgili kurum amirlerinin katılımıyla KurbanBayramı öncesinde bir araya geldik. Kurban Bayramı ve tatil günleri boyuncaAlanya’mızda güvenlik, trafik başta olmak üzere kentimizde huzurlu bir süreçgeçirmek için gerekli önlem ve tedbirleri masaya yatırdık. Alanya halkımızın vekentimizde bulunan yerli ve yabancı misafirlerimizin huzurlu ve güven içindebir bayram geçirmesi için tüm kurumlarla işbirliği içinde çalışıyoruz” dedi.

BELEDİYE 4 NOKTADA ÜCRETSİZ KESİMHİZMETİ VERECEK

Başkan yücel’den bayram mesajı ve gökbel’e davet
Başkan yücel’den bayram mesajı ve gökbel’e davet

Alanya Belediyesi’nin denetiminde Alanya’da 4ayrı noktada kurbanlık satış alanlarının hizmet vermeye devam ettiğini belirtenBaşkan Yücel, “Oba Mahallemizde, Çıplaklı ve Cikcilli mahallelerinin kesişmenoktası olan Bucakoluk Mevkii’nde (Orman Deposu üzeri) hayata geçirdiğimizKapalı Hayvan Pazarı ve Kurban Satış Tesisi, Konaklı Menderes Bulvarı,Mahmutlar Sanayi Sitesi altı, Demirtaş Yenidamlar Cami yanında olmak üzereveteriner hekimler kontrolünde 4 ayrı noktada kurbanlık satış hizmetiveriyoruz. Bayramda da 4 noktada, Eşgilik Düğün Salonu, Gazipaşa Dolmuş Durağı,Mahmutlar Şantiyesi ve Payallar Hizmet Binasında hazırlayacağımız alanlardaücretsiz kesim hizmeti vereceğiz. Vatandaşlarımız kurbanlarını ücretsiz olarakbu noktalarda kestirebilirler” diye konuştu.

Başkan yücel’den bayram mesajı ve gökbel’e davet
Başkan yücel’den bayram mesajı ve gökbel’e davet

 

Başkan yücel’den bayram mesajı ve gökbel’e davet
Başkan yücel’den bayram mesajı ve gökbel’e davet

AÇIKALANLARDA VE SOKAK ARALARINDA KURBAN KESİMİ YASAK

Başkan yücel’den bayram mesajı ve gökbel’e davet
Başkan yücel’den bayram mesajı ve gökbel’e davet

“Açıkta, sokak aralarında hoş olmayangörüntülere hiçbir şekilde müsaade etmeyeceğimizi belirtmek istiyorum” diyenBaşkan Yücel, “Vatandaşlarımızın dini vecibelerini yerine getirirken çevreye vediğer insanlara zarar vermemeye özen göstermelerini, kurban atıklarınınpoşetlenerek çöp kutularına atılmasını önemle rica ediyoruz” ifadelerinikullandı.

İSKELE-RIHTIM BÖLGESİ TRAFİĞE KAPATILACAK

Bayram tatilinde kentte çok büyük bir yoğunlukbeklediklerini ifade eden Başkan Yücel, “Alanya Kaymakamlığımız ve EmniyetMüdürlüğümüzün aldığı ortak kararla trafik yoğunluğunu engellemek için arifegününden itibaren bayram süresince İskele Rıhtım bölgesi akşam 20.00’den gece03.00’e kadar trafiğe kapatılacak. “ dedi.

“BAYRAMBOYUNCA TÜM EKİPLERİMİZLE 7/24 GÖREV BAŞINDAYIZ”

9 günlük bayram tatili boyunca AlanyaBelediyesi’nin tüm kadroları ile görev başında olacağını belirten Başkan Yücel,“Vatandaşlarımızın güvenli, huzurlu ve kaliteli bir tatil geçirebilmeleri adınaÇözüm Masası ekiplerimiz başta olmak üzere tüm birimlerimizle görevimizinbaşında olacağız. Vatandaşlarımız 7/24 Çözüm Masası ekiplerini 444 82 07 No’luhattan arayarak, 0 552 444 82 07 No’lu hattan WhatsApp üzerinden veya sosyalmedya hesapları üzerinden istek ve taleplerini iletebilirler. Zabıtadan fenişleri ekiplerimize, park ve bahçeler müdürlüğümüzden temizlik işlerimüdürlüğümüze kadar bütün birimlerimiz görev başında olacaktır” dedi.

“TÜMALANYALI HEMŞEHRİLERİMİN BAYRAMINI KUTLUYORUM”

Tüm İslam Aleminin ve Alanya halkınınbayramını kutlayan Başkan Yücel, “vatandaşlarımızın, yerli ve yabancıturistlerimizin kentimizde huzurlu bir bayram geçirebilmeleri için tümbirimlerimizle gerekli tedbirleri aldık. Bu vesile ile tüm halkımıza,kentimizde bulunan misafirlerimize hayırlı bayramlar diliyorum” dedi.

BAŞKANYÜCEL’DEN GÖKBEL GÜREŞLERİNE DAVET

2 yıl süren pandeminin ardından bu yıl 16.Gökbel Yaylası Yağlı Pehlivan Güreş Festivali’nin gerçekleştirileceğinisöyleyen Başkan Yücel, “Vatandaşlarımızın keyifli, huzurlu bir hafta sonugeçirmesi için tüm hazırlıklarımızı tamamladık. Cumartesi günü akşam Yudum veSelami Şahin konseri ile başlayacak konserimiz Pazar günü Kırkpınar’ın başpehlivanlarının,ünlü güreşçilerin katılımıyla er meydanında Gökbel Güreşleri ile devam edecektir.Halkımızın özlemle beklediği, yayla kültürünü ve ata sporumuz güreşleriyaşattığımız Gökbel Güreşlerine tüm vatandaşlarımızı davet ediyorum. Kırkpınar’ınBaşpehlivanı Cengizhan Şimşek ve Kırkpınar’da dereceye giren birçok başpehlivanGökbel Güreşlerinde kol bağlayacaktır. 661. Tarihi Kırkpınar YağlıGüreşleri’nde Altın Kemer’in sahibi olan Cengizhan Şimşek’i bir kez daha tebrikediyorum” diye konuştu.