AlanyaBelediye Başkanı Adem Murat Yücel, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığıişbirliğiyle Cumhuriyet Mahallesi 37,3 hektarlık alanda planlanan Alanya’nınilk ve tek devlet destekli kentsel dönüşüm projesine ilişkin gelinen son aşamayıkamuoyu ile paylaştı. Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, projeninbarındırdığı yenilikler, sanayi bölgesinin geleceği ve Karayolları arazisiüzerine yapılması planlanan Millet Bahçesi ile ilgili gelişmeleri aktardı.

“ASKI SÜRECİ TAMAMLANDI”

Başkan yücel’den kentsel dönüşüm müjdesi
Başkan yücel’den kentsel dönüşüm müjdesi

“2017yılında yenileme amacıyla startını verdiğimiz Cumhuriyet Mahallesi’nde bugünbüyük ilerleme kaydettik” diyen Başkan Yücel, “Şehrin içerisinde, CumhuriyetMahallesi’nde kalan sanayi, yetersiz eğitim ve sağlık alanlarından dolayıçalışmalara başlamıştık. Müracaatlarımız sayesinde bölgeyi 2017 yılında önceriskli alan ilan ettirip, 2018’de de tadilat haklarını aldık. 37.3 hektarlıkalanda planlamamızı yaptık. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığıtarafından planımız onaylandı ve askıya çıktı” dedi.

Başkan yücel’den kentsel dönüşüm müjdesi
Başkan yücel’den kentsel dönüşüm müjdesi

“BU PROJE İLE ALANYA’DA ÇIĞIR AÇACAĞIZ”

Başkan yücel’den kentsel dönüşüm müjdesi
Başkan yücel’den kentsel dönüşüm müjdesi

Söz konusualanda 18. Madde uygulamalarına en kısa sürede başlayacaklarını belirten BaşkanYücel, bölgedeki kentsel dönüşüm çalışmalarının yılsonuna kadar başlayacağınısöyledi. Başkan Yücel, “Yılsonuna kadar bir aksilik olmazsa kentsel dönüşümçalışmalarına geçerek hak sahibi vatandaşlarımız inşaatlarına başlayabilecekler.Alanya’mıza, bölge halkımıza hayırlı olmasını diliyorum. Alanya’mızın önünüaçacak bir proje. Kentsel dönüşümü 6 Şubat’taki depremden dolayı da çokönemsiyoruz. Hem devletimiz, hem vatandaşlarımız hem de yerel yönetim olarakherkes kentsel dönüşümün gerekliliğini bildiği için önem veriyoruz. Tamanlamıyla bu proje sayesinde Alanya’da bir çığır açacağız” diye konuştu.

Başkan yücel’den kentsel dönüşüm müjdesi
Başkan yücel’den kentsel dönüşüm müjdesi

“YALNIZ ALANYA’NIN DEĞİL BÖLGENİN CAZİBE MERKEZİOLACAK”

Tekamaçlarının Alanya’da yaşayan gülen insan sayısını artırmak olduğunu belirten BaşkanYücel, “İnşallah mutlu, refah seviyesi yüksek insanlar olacağız. YalnızcaAlanya’nın değil, bölgenin cazibe merkezi olacak bir planlama olacağınainanıyorum. Bizim tek bir amacımız var, kentimizde yaşayan gülen insan sayısınıartırmak. Bu anlamda emeği geçen başta Dışişleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu’na,Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Murat Kurum’a, Partimiz GenelMerkezi ve Milletvekillerimize, meclis üyelerimize, mesai arkadaşlarımızaherkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

KARAYOLLARI ‘MİLLET BAHÇESİ’ OLUYOR

Alanya’dayıllarca tartışma konusu olan Karayolları arazisine ilişkin de bir müjdepaylaşan Başkan Yücel, “Ayrıca şu anda Karayolları çalışma alanı olarakkullanılan bölgenin de Millet Bahçesi olması kararı onandı. Buranın korunmasıanlamında büyük emekleri bulunan Dışişleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu’na da çokçok teşekkür ediyorum. Orası da artık Millet Bahçesi olarak kesinleşti. 18. Maddeplanlaması bittikten sonra Alanya’nın en güzel park ve rekreasyon alanıolacağına inanıyorum. Vatandaşlarımızın talepleri doğrultusunda atılan bir adımoldu” şeklinde konuştu.

“SANAYİ SİTESİ İÇİN ÖNGÖRÜLÜ DAVRANDIK”

Şehrinortasında kaldığı gerekçesiyle tartışma konusu haline gelen mevcut sanayisitesi için 6 yıl önce çözüm adımı attıklarını ifade eden Başkan Yücel, “Yenisanayi sitesi için 560 dükkanlık bir proje vardı. 100 binlik planlar onaylanıpaskıya çıktı ve hiç itiraz olmadı. Şimdi hem karayollarının önünü açmak içinkavşak genişletme çalışması başlattık hem de o bölgedeki sanayi sitesininyetersiz olmasından dolayı yeni ticari alanlar yapıyoruz. 25 binlik ve 5 binlikplanlarını Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin onayına sunuyoruz. Akabinde deAlanya Belediyesi olarak binlik uygulama planlarını yapıp vatandaşlarımızateslim edeceğiz” dedi.

“SANAYİ 2 KATINA ÇIKACAK, 50 YILLIK SORUN ÇÖZÜLECEK”

Yapılandüzenlemelerle yeni sanayi sitesini 2 kat büyüttüklerini belirten Başkan Yücel,“Şu anda bulunan 560 dükkan sayısını iki katına çıkaracak alan elde ettik.Sağlık alanları, dini alanlar, idari alanlar dışında 530 dükkanlık daha alanıplana kazandırdık. Aynı zamanda Yaylalı ile Sanayi arasındaki bu sanayi alanıkadar daha yeri leke planında sanayi alanına koyduk. Alanya’nın 50 yıl sanayisorununu çözecek bir planlama yapıldı. 40 sene önce mevcut sanayiye uzakdeniyordu, şimdi merkezde atıl kalmış durumda. Keşmekeşten dolayı insanlargitmek istemiyor. Bu sorunu da Allah’ın izniyle çözüp, vatandaşlarımıza hemkullanışlı hem de ferah bir çalışma alanı sunacağız. Emeği geçen herkese Alanyahalkı adına teşekkür ederim” diye konuştu.