“19 Mayıs1919 bağımsız Türkiye Cumhuriyetimizin, güçlü Türkiye’mizin temellerininSamsun’da Mustafa Kemal Atatürk tarafından atıldığı tarihtir” diyen BelediyeBaşkanı Yücel, gençlerin ve vatandaşların Gençlik ve Spor Bayramını kutladı. Başkan Yücel mesajında şu ifadelereyer verdi; “19 Mayıs, bundan tam 102 yıl önce Samsun’da Mustafa Kemal tarafındanbaşlatılarak tüm yurda yayılan milli mücadelenin ilk adımıdır. İtilafdevletlerinin işgaline karşı ülkenin batısından doğusuna, kuzeyinden güneyine 7’den70’e her vatandaşımızın bağımsız bir vatan için mücadele ettiği, Türk bayrağınıhep göklerde dalgalandırdığı büyük gündür. 19 Mayıs, işgal kuvvetlerinintopraklarımızdan sökülüp atıldığı, birlik ve beraberlik ruhumuzun güçlendiği, milletimizinyeniden diriliş günüdür.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk, bubayramı Türk gençliğine inşa edilecek güçlü Türkiye’de daha çok sorumluluk vecesaret vermek için armağan etmiştir. Ülkenin güçlenmesi, ilerlemesi ve muasırmedeniyetler seviyesine ulaşması için bu vatanı gençlere emanet etmiş, büyüksorumluklar vermiştir. Atatürk, Gençliğe Hitabesi, ilke ve inkılaplarında da bunuaçıkça belirtmiştir. Sevgili gençlerimiz, aydınlık Türkiye’miz için sizlerinfikir ve kararlarınız bizler için önemlidir.

Belediye başkanı yücel’den 19 mayıs kutlama mesajı
Belediye başkanı yücel’den 19 mayıs kutlama mesajı

Bu vesileyle kurtuluş mücadelesinibaşlatan büyük önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, vatanımıziçin şehit düşen her evladımızı saygıyla anıyor, başta sevgili gençlerimizolmak üzere tüm milletimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve SporBayramı’nı kutluyorum.”