“Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ünişaret ettiği çağdaş uygarlık yolunda kararlı ve emin adımlarla ilerleyeceğiz”diyen Belediye Başkanı Adem Murat Yücel mesajında, “19 Mayıs 1919’da Samsun’daGazi Mustafa Kemal Atatürk’ün öncülüğünde başlatılan kurtuluş mücadelesi, 30Ağustos 1922 Başkomutanlık Meydan Muharebesi ile kalıcı bir zafere ulaşmıştır.Türk ve Yunan orduları arasındaki çarpışmayı aziz milletimiz kazanmış, Anadolutopraklarında devam eden işgaller son bulmuş, büyük mücadele zaferletaçlanmıştır.

30 Ağustos, milli birlik veberaberlik ruhu içinde, özgürlük ve bağımsızlık meşalesinin sonsuza deksönmemek üzere yakıldığı büyük bir zaferdir. Kazanılan bu zafer, yeni TürkDevletinin diplomatik ve siyasî alanda elde edeceği büyük başarıların da temeliniteşkil etmiştir. Türk Milleti, bağımsızlığından asla ödün vermeyeceğini vargücüyle tüm dünyaya haykırmış, haykırmaya da devam edecektir.

Belediye başkanı yücel, vatandaşların 30 ağustos zafer bayramı’nı kutladı
Belediye başkanı yücel, vatandaşların 30 ağustos zafer bayramı’nı kutladı

Gazi Mustafa Kemal’inbaşkumandanlığındaki ordumuz, yaşadığı açlık, cephane sıkıntısı ve her türlüzorluğa rağmen azim ve inançla bu meydan muharebesini kazanmış, adını tariheyazdırmıştır. Bu mukaddes vatanı bize emanet eden atalarımızın onurlumücadelesine sonsuza kadar sahip çıkacağımıza millet olarak söz veriyoruz.

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 99.yıldönümünü kutluyor; bağımsızlığımızı dünyaya haykıran 30 Ağustos’unBaşkomutanı büyük önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmaküzere tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize şükranlarımı sunuyorum”ifadelerine yer verdi.