Muhittin Böcek Antaya Büyükşehir Belediye Başkanı
Antalya Büyükşehir Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı 5 gün sürecek şenliklerle dolu dolu kutlamaya hazırlanıyor. Çocuklar için konserler, müzik ve dans gösterileri, yarışmalar ve pek çok etkinlik düzenlenecek. Birbirinden renkli ve farklı aktivitelerin yer alacağı kutlamalar kapsamında 23 Nisan akşamı Tük pop müziğinin sevilen isimlerinden Mustafa Sandal da muhteşem bir konser verecek.

 

 

Büyükşehir’den Çocuklara 23 Nisan Hediyesi

 

Cumhuriyet Meydanı’nda Mustafa Sandal konseri

 

Pandemi yasakları nedeniyle iki yıldır mobil ve online etkinliklerle kutlanmak zorunda kalan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, yasakların kalkmasının ardından bu yıl coşkuyla kutlanacak. Antalyalı çocuklar, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı Büyükşehir Belediyesi’nin düzenleyeceği renkli ve eğlenceli etkinliklerle coşku içinde kutlayacak. Çocuklar için beş gün boyunca kesintisiz dolu dolu bir program hazırlayan Büyükşehir Belediyesi, 20-21-22-23-24 Nisan tarihlerinde çocukları birbirinden eğlenceli etkinliklerle buluşturacak.

Mustafa Sandal Coşturacak

Antalya Büyükşehir Belediyesi, 23 Nisan’da özel bir konser düzenleyecek. Ünlü sanatçı Mustafa Sandal konseri kutlamalara renk katacak. Sandal, 23 Nisan 2022 Cumartesi günü saat 21.00’de Cumhuriyet Meydanı’nda ücretsiz konser verecek. Çocuklar başta olmak üzere her kesime hitap eden Mustafa Sandal, Antalya konserinde de şarkılarıyla herkesi coşturacak.

Sevgi Korteji Düzenlenecek

Antalya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı, tarafından hazırlanan program kapsamında 20 Nisan 2022 Çarşamba günü saat 11.00’de Atatürk Parkı ile Cumhuriyet Meydanı arasında 23 Nisan Uluslararası Çocuk Şenliği Sevgi Korteji yapılacak. Renkli kortej Cumhuriyet Meydanı’nda sona erecek ve bir çok ülkeden gelen çocuklar gösterilerini sunacak.

Dünya Çocukları Gösteri Yapacak

21 Nisan 2022 Perşembe akşamı ise Karaalioğlu Parkı içinde yer alan Ramazan Etkinlik alanında saat 21.00’de İsmail Baha Sürelsan Konservatuvarı Gençlik Korosu’nun Dünya Müzikleri Konseri’nin ardından 23 Nisan Uluslararası Çocuk Şenliği kutlamaları kapsamında dünya çocukları, gösterilerini gerçekleştirecek.

Satranç Turnuvası

22-23-24 Nisan 10.00 - 19.00 saatleri arasında Cam Piramit Fuar ve Kongre Merkezi’nde Antalya Büyükşehir Belediyesi 23 Nisan uluslararası Çocuk Şenliği 13. Satranç Turnuvası yapılacak.

23 Nisan Uluslararası Çocuk Şenliği Ve Uçurtma Festivali

23 Nisan Cumartesi ve 24 Nisan Pazar günü ise Cam Piramit Festival Alanında birbirinden renkli eğlence ve gösteriler çocuklarla buluşacak. Saat 10.00’dan itibaren gün boyu gösteri, etkinlik ve yarışmalar yapılacak. Meslek tanıtım alanları, paten ve tenis eğitimi, frizby ve kısa mesafe koşu yarışmaları düzenlenecek. Alanda sahne gösterilerinin yanı sıra sek sek, 7 kiremit, halat çekme, sandalye kapmaca gibi çocukluğumuzun popüler oyunları çocuklarımızın dağarcığını arttıracak. Birçok renkli atölye çocuklarla buluşacak. Gökyüzü yine uçurtmalarla rengarenk olacak.

Basketbol Turnuvası

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda 3x3 Basketbol Turnuvası düzenleyecek. Turnuva 23 Nisan Cumartesi günü Işıklar’daki Atatürk Yarı Açık Spor Salonu’nda gerçekleştirilecek. Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen turnuva (2008- 2009), (2010-2011), (2012)  doğumlu erkek ve kızlar kategorilerinde yapılacak.