Antalya Büyükşehir Belediyesi Kurban Bayramı'na sayılı günler kala firari kurbanlık hayvanların yakalanması için özel bir tim kurdu. Bu tim, kurbanlık hayvanların kaçması durumunda hızlı ve etkili bir şekilde müdahale ederek, hayvanların zarar görmeden yakalanmasını sağlayarak vatandaşlara yardımcı olacak.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Hayvan Sağlığı Şube Müdürlüğü kurban kesim yerlerinde hayvanlarını elinden kaçıran vatandaşlar için 7 kişiden oluşan “Hayvan Yakalama Timi” oluşturdu. Kurban Bayramı'nda sahiplerinin elinden kaçan kurbanlıkların yakalanması amacıyla kurulan 7 kişilik kurban yakalama timi, bu yılki eğitimlerini Antalya Büyükşehir Belediyesi Doğal Yaşam Parkında gerçekleştirdiği tatbikatla tamamladı. Timde yer alan belediye personeline; hayvana yaklaşma, yakalama ve tüfekle sakinleştirici iğne kullanımı konularında bilgi verildi.

HAZIRLIKLAR TAMAMLANDI

Büyükşehir Belediyesi Geçici Hayvan Bakım evinde görevli Veteriner Hekim İsmail Zeybek, bayram öncesi hazırlıkların tamamlandığını ve timin göreve hazır olduğunu söyledi. Zeybek “7 kişiden oluşan Kurbanlık Yakalama Timi ekibimiz eğitimli personelden oluşuyor. Kurbanlık hayvanların kaçma ve saklanma durumuna karşı ekibimizde bulunan personelleri gerekli ekipmanlarla donattık ve göreve hazır hale getirdik” dedi.

EKİPMAN VE TEKNİK DESTEK

Büyükşehir Belediyesinin kurmuş olduğu “Kurbanlık Yakalama Timi” modern ekipmanlar ve araçlarla destekleniyor. Timin kullandığı ekipmanlar arasında ağlar, uyuşturucu iğneler ve özel taşıma araçları bulunuyor. Ayrıca, veteriner hekimler de timde yer alarak, hayvanların sağlık durumunu kontrol altında tutarak hayvanlara zarar vermeden yakalanıp vatandaşlara teslim edilmesini sağlıyor.

VATANDAŞLARDA DESTEK VERMELİ

Büyükşehir Belediyesi Kurbanlık Yakalama Timinde görevli personeller, vatandaşlardan da destek beklediklerini belirtti. Kaçan kurbanlık hayvanlarla karşılaşan vatandaşların, durumu hemen belediyenin acil hattı 0 242 332 22 33, 444 94 20 numaralı ABİM hattına bildirmeleri istendi. Vatandaşların dikkatli ve duyarlı olmaları, timin işini kolaylaştıracak ve hayvanların güvenli bir şekilde yakalanmasını sağlayacak.