Muhittin Böcek Antaya Büyükşehir Belediye Başkanı
Vatan Kahvesi gastronomi turizmi merkezi olacak. Antalya Büyükşehir Belediyesi, Antalya Gastronomi Yatırımcıları ve İşletmecileri Derneği ile kentin hafızasında önemli bir yeri olan ‘Vatan Kahvesi’nin kentin kültürel değerlerini tanıtacak ve gastronomi turizmine katkı sağlayacak bir merkez olması amacıyla işbirliği protokolü imzaladı.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek ve Antalya Gastronomi Yatırımcıları ve İşletmecileri Derneği Başkanı Zekin Özen tarafından imzalanan protokol ile Vatan Kahvesi’nin, Antalya gastronomisine yatırım yapan işletmelere yönelik eğitimler ve atölye çalışmalarının düzenleneceği bir merkez olmasını hedefleniyor.

GASTORONOMİ TURİZMİNE KATKI

Şehrin hafızasındaki simge yapılardan olan Vatan Kahvesi’ni kentin sosyal, kültürel yaşantısına kavuşturarak, turizme katkı sağlayan bir merkez haline getireceklerini söyleyen Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, “Antalya’mızda bugün yok olan ancak hafızalarda önemli yer edinen yapıları yeniden canlandırıyoruz. 1983 yılında yıkılan yapılardan olan Vatan Kahvesi’ni, aslına uygun olarak yeniden kent hayatına kazandırdık. Bugün de Antalya Gastronomi Yatırımcıları ve İşletmecileri Derneği’yle yapılacak protokolle, Vatan Kahvesi’nin kentin kültürel değerlerini tanıtmasını ve gastronomi turizmine katkı sağlamasını amaçlıyoruz. Vatan Kahvesi’nin, Antalya gastronomisine yatırım yapan işletmelere yönelik eğitimler ve atölye çalışmalarının düzenleneceği bir merkez olmasını hedefliyoruz” diye konuştu.

ULUSLARARASI GASTRONOMİ FUARI DÜZENLENECEK

Başkan Böcek, Vatan Kahvesi’nin de içerisinde yer aldığı Karaalioğlu Kent Yaşam Parkı’nda 23-25 Eylül tarihlerinde Antalya Gastronomi Yatırımcıları ve İşletmecileri Derneği ve Akdeniz bölgesinin tüm otellerinin destekleriyle Uluslararası Gastronomi Fuarı düzenleyeceklerini açıkladı. Başkan Böcek, protokolle turizm ve yeme içme sektörüne nitelikli personel yetiştirmek için barista (kahve hazırlama uzmanı) sertifika programları ile Uluslararası Antalya Kahve Festivali düzenlemeyi de planladıklarını kaydetti.

KENTİN HAFIZASINA SAHİP ÇIKYORUZ

Kentin hafızasında yer edinmiş simge yapılara sahip çıktıklarını söyleyen Başkan Böcek, şunları aktardı:  “Vatan Kahvesi haricinde Barbaros Çay Bahçesi, Atatürk Kapalı Spor Salonu, İpekböcekçiliği Merkezi ve Halkevi Binası gibi birçok kent değerini tekrar canlandırıyoruz. Kentin geçmişine saygı, hafızasını canlandırma, şehrin simge yapılarını yaşatma ve gelecek nesillere ulaştırma misyonuyla yola çıkarak, şehrin geçmişindeki en simge yapılardan olan Vatan Kahvesi’ni kentin sosyal, kültürel yaşantısına kavuşturuyor ve turizme katkı sağlıyoruz. Antalya’mıza hayırlı olsun.”

BÜYÜKŞEHİR HAYALİMİZİ GERÇEKLEŞTİRDİ

Antalya Gastronomi Yatırımcıları ve İşletmecileri Derneği Başkanı Zeki Özen de 1.5 yıl önce kurulan derneğin kuruluş amaçlarından bir tanesinin Antalya gastronomisine katkı sağlamak olduğunu söyledi. Özen, “Geçmişte kurumlar tarafından gastronomi konusunda atılan adımlarda hep yanlışlar olduğunu gördük. Büyükşehir Belediye Başkanımız ile bilgi deneyimlerimizi paylaşmak istedik. Bizi davet ettiler, fikirlerimizi aldılar. Vatan Kahvesi hepimizin kalbinde olan bir yer. Öncelikle eğitim, vizyon geliştirme ve kahve üretim servis noktası olarak hayal ettik. Bu hayalimizi olumlu karşıladılar. Muhittin Böcek Başkanımıza çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu.