Muhittin Böcek Antaya Büyükşehir Belediye Başkanı

Son dakika.. Gazeteci İdris Özyol'a çirkin saldırı. Özyol'un çalıştığı Akdeniz Yeniyüzyıl Gazetesi önünde üç kişinin sopalı saldırısına uğradığı öğrenildi. Başından ve göğsünden darbe alan Özyol hastanede tedavi altına alındı..  Kalabalık grup Özyol'u orada bırakarak olay yerinden kaçarak uzaklaştı.

Gazeteci Yazar İdris Özyol'a Çirkin saldırı
Gazeteci Yazar İdris Özyol'a Çirkin saldırı

ÇGD AKDENİZ SALDIRIYI KINADI

Olay sonrasında açıklama yapan ÇGD Akdeniz Şube’si saldırıyı kınadı. Açıklamada, “Taş devri zihniyetiyle gazetecilere saldırılıyor” dendi. ÇGD'nin açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

“Antalya basınının tanınmış isimlerinden İdris Özyol, bu akşam çalıştığı gazetenin önünde bir grup tarafından saldırıya uğradı. Yaralanan Özyol'un hastanede tedavisi sürüyor.

Muratpaşa Belediyesi Meclisi'nin Mayıs ayı toplantısı sırasında CHP grubunun, idam edilen devrimciler Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan'ın posterini asması üzerine yaşanan tartışma, tüm gazetecilerin gündemi olmuştu. MHP İlçe Başkanı Talu Bilgili'nin, gerek mecliste gerekse de sonrasında yaptığı tehditler, birçok gazetede haberleştirildi. Konuyu köşe yazıları ve sosyal medya paylaşımlarına taşıyan gazeteci İdris Özyol da Bilgili'nin tehditlerinden nasibini almıştı.

Bugün ise tehditler adresini buldu! Kimliği henüz bilinmeyen bir grup, çalıştığı gazetenin önünde İdris Özyol'a saldırarak öldüresiye dövdü. Kalabalık grup Özyol'u orada bırakarak olay yerinden uzaklaştı. Yaralanan gazeteci tedavi altına alındı

Taş devri zihniyetini taşıyan saldırganların derhal yakalanması talebiyle İdris Özyol'a yapılan saldırıyı kınıyoruz. Özyol ve değer gazetecilere tehditler savuran MHP İlçe Başkanı Talu Bilgili hakkında savcıları göreve davet ediyoruz. Gazetecilerin hedef gösteren, saldırganları kışkırtan kim varsa hesap vermelidir. ÇGD olarak bu konunun takipçisi olacağımızı ilan ediyoruz. Yaralanan arkadaşımız İdris Özyol'a geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.”

Son günlerde gazeteci, siyasetçi ve sanatçılar bazı grupların hedef göstermesi sonucu saldırıya uğruyor.. Başta muhalif yazılarıyla bilinen Türkiye'nin önde gelen gazeteci ve yazarları saldırıların hedefi haline geldi. Son olarak geçtiğimiz günlerde Yeniçağ yazarı Yavuz Selim Demirağ 8 kişinin linç girişime maruz kalmıştı..

Gazeteci Yazar İdris Özyol'a Çirkin saldırı
Gazeteci Yazar İdris Özyol'a Çirkin saldırı
Gazeteci Yazar İdris Özyol'a Çirkin saldırı
Gazeteci Yazar İdris Özyol'a Çirkin saldırı