Muhittin Böcek Antaya Büyükşehir Belediye Başkanı

Ruhumuz ve hayatımız için en önemli araç zihindir. Bu aracı doğru bir şekilde kullanmamız için önce zihnimizi tanımamız gerekir. Gün geçtikçe farkına varıyoruz ki hayatımızda en büyük değişimleri zihnimiz sağlıyor. Zihnimizin frekansı ile isteklerinizin frekansı uyum sağlamazsa, isteklerimiz yüzeysel kalır.

Sadece bir dilek ve temenni olarak düşünürüz. İsteklerimizin gerçekleşmesi için zihnimizin frekansını uyumlu hale getirmemiz gerekiyor. Küçük bir örnekle bunu daha anlaşılır hale getirelim.

Elinizde bir radyo var, sanat müziği dinlemek istiyorsunuz. Radyoya elektrik vermek, düğmesine basmak, anteni ayarlamak size istediğiniz türde müziği getirmedi değil mi? İstediğiniz müziğin gelmesi için frekanslara bakmanız gerekecek. 93.4 pop müzik 93.7 halk müziği 94.0 sanat müziği. İşte tam istediğin noktadasın. Hayattaki her şey de frekanslar ve titreşimlerden oluşur.

Uzaya ilk ses dalgalarını gönderen kişi Nikola Tesla "Evrenin sırlarını bulmak istiyorsanız, enerji, frekans ve titreşim açısından düşünün.’’ der.

Etrafınızda gördüğünüz her şey enerjidir, farklı olan titreşimleridir. Buradan hareketle diyebiliriz ki düşüncelerimizin de niyetlerimizin de bir frekansı var. Yapmamız gereken düşüncelerimiz ve isteklerimizi aynı frekansa getirmek. Her iki frekansın da orta noktada buluşması bize uyumun oluştuğunu gösterir.

Kelimelerin zihnimizde ve hayatımızdaki büyük etkisini biliyoruz. Peki aldığınız kararları hayata geçirme aşamasında hangi kelimeleri kullanmayı tercih ediyorsunuz?

Niyet Enerjisi ile yaşamınızı kontrol altına alın
Nazife BİRİNCİ Sosyolog & Aile Danışmanı

Bir işe başlarken ettiğiniz niyet kararlılığınızı ve büyük oranda işin getirilerini belirler. Bunu sadece iş olarak da düşünmeyin. Hayatınızda görmek istediğiniz bütün değişiklikler için, yaşamayı istediğiniz bütün haller ve hisleriniz için hatta aradığınız bir şifa için. Girdiğiniz yolda ettiğiniz niyet, kullandığınız kelimeler ve zihninizin uyumlu olması başaracağınızı ya da başaramayacağınızı belirliyor.

Başlangıçta ağzınızdan çıkan bütün kelimeler size dönüş yapacaktır. Olmasını istemediğiniz durumları kelimelere dökmek yerine olmasını istediğiniz durumları, şimdiki zaman eki ve olumlu ifadeleri kullanarak hayatın sana kolaylık ve başarı getirdiğini seyretmeye başlayacaksın. Doğru ve yerinde bir niyet zihnini ve isteklerinizi aynı frekansta uyumlu hale getirecektir.

Kelimelerimizi seçerken istemediklerimizden ziyade tam olarak ne istediğimizi söylememiz gerekiyor. Evrenin kendine özgü yasaları, bize evrensel yasaları gösterir. Evrendeki en belirgin yasalardan biri ektiğini biçme yasasıdır. Evrene ne ekersen onu biçersin. Olumsuz bir niyet ile olumlu bir sonuç alamazsınız. Aksi durumda yapmak istediğiniz mercimek ekip, arpa biçmeyi ummaya benzer.

Yukarıda verdiğimiz örnek üzerinden gidecek olursak; ben pop müzik istemiyorum demek size uygun tarzı getirmez ben sanat müziği istiyorum demeniz gerekir. Hayatınıza uyarladığınızda; "Hasta olmak, gücümü kaybetmek ve elden ayaktan düşmek istemiyorum." yerine "Sağlıklı ve fit bir hayatım olmasını niyet ediyorum. Ruhen ve bedenen kendimi zinde hissetmeye niyet ediyorum."

"Artık aynaya baktığımda kendimden nefret etmek istemiyorum." yerine "Kendime yardım etmeye ve kendimi sevmeye niyet ediyorum." söylemlerini kullanmak niyetinizle isteğinizi uyumlu hale getirecektir.

Büyünün sırrı niyetlerinizde saklı ve siz fark edene kadar gücünü göstermemekte kararlı. Hayatınızda neye inanırsanız o şey yaşamınıza tezahür eder. Çünkü zihin neye inanırsa enerjiniz onunla uyumlu hale gelir ve onu yaşamınıza çeker.

Hayatınızdaki pozitif enerjiye kulak verin. Kendinizi onaylayın ve kabul edin. Gününüze olumlu niyetlerle başlayın. Şifa, mutluluk, günün bereketi, huzur, para, iyi bir eş, kariyer… Hayattan beklentiniz ne yönde olursa olsun, o yöne dönmek daima sizin elinizde.

Yaşadığımız tüm duygu durumları ve olaylar için birlikte niyet edelim.

Şimdi ve şu anda. Kendime güzellikleri çekiyorum. Aklım ve kalbim huzur içinde. Geçmişimde yaşadığım olayları kabul ediyorum. Kendim için yeni bir geleceğe adım atıyorum. Öfkemi, sinirimi ve kırgınlıklarımı iptal ediyorum. Bugün ve her gün zinde kalmayı tercih ediyorum. Bolluk ve bereketin benimle olmasına niyet ediyorum. Bütün ömrümün sağlıklı, huzurlu ve mutlu olmayı niyet ediyorum.

Yaşanılacak bir saat yaşanmış bir dakikadan daha mühimdir. Niyetinizin enerjisi ile şimdi ve gelecekte hayatınıza mucizeleri çekmeniz ümidi sevgili okur. Nazife BİRİNCİ Sosyolog & Aile Danışmanı