Alanyada yaşayan Rus uyruklu Anastasia Petrova Çetinkaya Alanya belediye başkanlığı için bağımsız adaylığını açıkladı.

Kararın açıklanmasının ardından sosyal medyada destek yağmuruna tutulan adaya teşekkür edilerek neden yabancı uyruklu bir bayan başkan olmasın denilerek 'şehrin artık kökten imaj değişikliğine ihtiyaç var,bu da yabancı bir bayan yüzüyle olabilir' destek mesajları 

yağdı.

DEĞİŞİM SEN DE sloganıyla start veren Çetinkaya adaylık açıklamasını yaptığı konuşmasında, "Değerli arkadaşlar hepiniz hoş geldiniz. Bugün Alanya tarihinde yeni bir dönem başlatmak, daha büyük ve daha muhteşem bir Alanya için buradayız. 

1983 Yılında Kuzey Rusya'da Murmansk şehrinde dünyaya geldim. Sade ama çalışkan bir ailede büyüdüm. Babam Balıkçıydı, annem üniversite de çalışıyordu. Norveç ve Rusya'da İki üniversite bitirdim. 5 dil konuşuyorum. Türkiye ve uluslararası sosyal sorumluluk, ekonomi, kültür ve çevre koruma projeleri hazırladım ve yaptım. Daha sonra iş hayatıma başladım. Bir firmanın iş geliştirme müdürü olarak Alanya'ya geldim. Burada yaşarken eşim Ayhan ile tanıştım. Ayhan  ülkesine, tarihine ve kültürüne sonsuz  bilgi ve sevgisi olan bir adam, tanıştğımızda bu ülkenin fırsatlarına olan inancım iki katına çıkardı.

Türkiye'de kim olduğunuz ve adınızın ne olursa olsun başarının önünde hiçbir engel yoktur. Ve bende bunun örneklerinden biriyim. Bu nedenle burada olmam doğal bir durum. Benim Hikayem Büyük Türkiye ve Alanya'nın hikayesinin küçük bir parçası. Benim hikayemin ALANYA'da devam etmesi mümkün olduğu için birlikteyiz. Bugün hepinizi Alanya'nın gücünü nasıl büyütebiliriz bunun için topladım.

Türkiye büyük ve güçlü bir ülke. Türkiye'nin gücü bütün insanların eşit olduğu bir temele dayanır. Biz düşündüğümüzü söyleyebilir, istediğimizi yapabiliriz. Ve hayatımızı daha iyi hale getirmeye cesaret edebiliriz. Cesaret edeceğiz ve yaşantımızi daha değerli hale getireceğiz.

Belediyenin rolü kaynaklarını kullanarak, kentte yaşayanlara ve konuklarına kaliteli ve zengin bir yaşam sağlamak, yerel ve uluslararası uzmanları bir araya getirmektir. Belediye Başkanının rolü, Alanya halkı ve turistler için tüm birimleri  ile en iyi hizmeti vermek, mükemmel bir ortam yaratmaktır.

İnsanlar belediyenin tüm sorunlarını çözmesini beklemiyor, ileriye gitmek için çok çalışmak gerektiğini biliyorlar. Ama Belediyenin daha iyi hizmet verebileceğini de biliyor ve bu seçeneği istiyorlar. Alanya'ya biz bu seçeneği veriyoruz

Biz Başarılı yönetimin 3 önemli anahtarı olduğuna inanıyoruz. Verimlilik, İyileştirme ve Planlama. Sadece bu kuralları kulanarak  belediye en iyisini yapabilir ve kentte yaşayanlara daha iyi hizmet verebilir.  Biz tüm hizmetlerimizi bu 3 ana maddeye göre hazırladık.

Alanya'yı dünyanın en önemli turizm destinasyonu yapmak için çalışacağız. Harika bir doğamız,  tarihimiz, havamız ve muhteşem insanımız var. Alanya'nın bu potansiyeli var ve biz bu potansiyeli kullanacağız.

Biz bu seçimde sahip olduğumuz kaynaklarla daha verimli olma sözümüzü uygulamak için buradayız. Bunu yapmak için çok işimiz var. Alanya'da yaşayanlar için, yabancılar için, çocuklarımız ve gelecek nesiller için daha fazla çalışmalıyız. Bizler, küresel ve bireysel hayalleri olan Alanya ailesiyiz. Biz herkesin başarılı olmasını istiyoruz, ama büyük Alanya ailesi olarak hareket edersek, herkes başarıya ulaşabilir.

Yaşantımızda ki deneyimlerimiz ile insanların sıkıntılarını, ne istediğini, hangi hizmetleri beklediğini, toplumun daha iyi şartlarda yaşama olanaklarını bilen bir ekibiz. İyi bir temele dayanan çözümlerimiz var. Bu nedenle kampanyamızın sloganı DEĞİŞİM SENDE.

Doğru seçimler yaparak, tüm zorlukları geçerek, hep birlikte Alanya'yı daha mükemmel bir şehir haline getirebiliriz,  Bu ülke bana çok şey verdi, o yüzden şimdi geri ödeme ve hizmet etme zamanım.

Bu seçim kimseye karşı değildir, bu seçim Alanya ile ilgilidir, bu seçim insanlarla ilgilidir. Bu seçim sizin, geleceğiniz ve çocuklarınızın geleceği hakkındadır.

Eğer aynı tutkuyu, aciliyeti ve enerjiyi hissediyorsak, herkesin Mart ayında doğru  seçimi yapacağı konusunda hiç şüphem yok. 3 ana nokta, iyileştirme, planlama ve verimlilik temelli bir program ile seçime katılıyoruz. Programımızın detaylarına  sosyal medya hesaplarımızdan ulaşabilirsiniz.

Alanya'yı geliştirmek, kültürel marka yaratmak, kentin kimliğini geliştirmek, mevcut hizmetlerimizi iyileştirmek, daha fazla iş alanı yaratmak, daha iyi yaşam koşulları yaratmak, turizmi geliştirmek zorundayız. Son iki yıl içinde, 30 program yazdık. Bu programlar, iyileştirme, değiştirme ve şehirde olmayan yeni projeler ve hizmetleri içeriyor. İnsanların değişimin kendilerinden başladığını bilmesinin zamanı geldi. 'Değişim biziz', Biz şehirden sorumluyuz.

Yukarıda size bahsettiğim içerik ve projelerle, Alanya Belediye Başkanlığı'na aday olduğumu belirtmek  ve desteğinizi istiyorum. Zaman ayırdığınız için teşekkür ederim. Son cümle olarak şunu söylemek istiyorum. 'Birlikte başaralım.'DEĞİŞİM SENDE" ifadelerini kullandı.

ANASTASİA PETROVA ÇETİNKAYA KİMDİR?

1983 yılında Kuzey Rusya'da Murmansk şehrinde doğdu. Çeşitli platformlarda Alanya tanıtımına büyük katkı sağladı. Norveç ve Rusya'da iki üniversitede bitirdi.  5 dili akıcı şekilde konuşuyor. Oslo Üniversitesi Siyasal Bigiler Fakültesi mezunu olan Çetinkaya, asıl mesleği olan Proje ve İş Geliştirme Uzmanlığı'nın yanı sıra uzun süre gazetecilik de yaptı.