Alanya Belediyesi, Alanya Avokadosu’nunmutfaklarda kullanım alanını genişletmek, yörenin tropikal ürünlerini tanıtmakve fotoğraf sanatına destek vermek amacıyla “Alanya Avokadolu LezzetlerFotoğraf Yarışması’’ düzenleyecek.

YEMEK TEMALI İLK YARIŞMA

Avokadolu lezzetler fotoğraf yarışması başlıyor
Avokadolu lezzetler fotoğraf yarışması başlıyor

Ulusal çapta ‘Alanya Avokadosu’ konsepti iledüzenlenen ve “Yemek Temalı’’ ilk fotoğraf yarışması olan  “Alanya Avokadolu Lezzetler FotoğrafYarışması’’nda, ana malzemelerinden biri avokado olacak şekilde oluşturulantarifle hazırlanan avokadolu lezzetlere ait fotoğraflar, estetik veyaratıcılıkları açısından değerlendirmeye alınacak.

BAŞVURULAR ALANYA BELEDİYESİ WEB SAYFASINDANYAPILACAK

Türkiye’nin her yerinden ve 18 yaşından büyükherkese açık olan yarışma başvuruları, www.alanya.bel.tr adresi üzerindenalınacak. Avokado ile yapılan bir tarifin fotoğrafı ile katılım sağlananyarışmaya 1 yarışmacı en fazla 3 fotoğraf ile katılabilecek. Jüri üyeleritarafından değerlendirilecek yarışma için son başvuru tarihi, 02 Nisan 2021olarak belirlendi.

YÜCEL:“MUTFAKTAKİ KULLANIM ALANINI GENİŞLETMEYİ UMUYORUZ”

Yerel üretimin ve yerli üreticinindesteklenmesi ve gastronomi sektöründe yoğun kullanılan Alanya Avokadosu’nuntanıtımı için çalışmaların hızlı bir şekilde sürdüğünü belirten BelediyeBaşkanı Adem Murat Yücel; “Uluslararası bir işbirliği olan Culinary HeritageEurope / Mutfak Mirası Avrupa ağına üye olmamızdan bu yana geçen 5 senede,mutfak kültürümüzü ve tarımsal ürünlerimizi tanıtmak için birçok çalışmaya imzaattık. Bu yarışma ile biz Alanyalıların severek tükettiği ve Türkiye’dekiüretimin %74’ünü karşıladığımız avokadonun, mutfaklarımızdaki kullanım alanınıgenişleteceğimizi umuyoruz. Ayrıca fotoğraf sanatına değer katarak ‘’YemekFotoğrafçılığı’’ konusuna ilgi duyan kişileri teşvik etmek istiyoruz. Doğrutarım, kaliteli mutfak ve iştah açan fotoğraflarla Avokadonun katma değerligıda ürünü olarak şehir ekonomisine büyük katkı sağlayacağına inanıyoruz. Tümyarışmacıların emeklerinden ötürü şimdiden teşekkür ediyor ve başarılardiliyorum.’’ dedi.

DERECEYE GİRENLER ÖDÜLLENDİRİLECEK

Jüri değerlendirmesinin ardından 12.04.2021tarihinde kazananlar açıklanacak.

Yarışmayı kazananlar için ödüller:

Birincilik ödülü: 3000 TL

İkincilik ödülü: 2000 TL

Üçüncülük ödülü: 1000 TL

Mutfak Mirası Alanya Özel Ödülü: 500 TL

Sergileme Ödülü: 250 TL