Alanya Belediyesi’nin tüm birimleriyleKurban Bayramına hazır olduğunu ifade eden Alanya Belediye Başkanı Adem MuratYücel, “Halkımızın ve kentimizde tatil yapan yerli ve yabancı misafirlerimizinhuzurlu, sağlıklı ve güvenli bir şekilde tatillerini geçirebilmeleri için tümçalışmalarımızı yaptık, gerekli önlem ve tedbirlerimizi aldık. Çözüm Masamız vetüm birimlerimiz bayram süresince de 7/24 görevlerinin başında olacaktır” dedi.

“UYGUNSUZ KONAKLAMA GÖRÜNTÜLERİNE İZİN VERİLMEYECEK”

Başkan yücel; “bayram hazırlıklarımızı tamamladık tüm birimlerimizle 7/24 görevdeyiz”
Başkan yücel; “bayram hazırlıklarımızı tamamladık tüm birimlerimizle 7/24 görevdeyiz”

“Bayram tatili dolayısıyla kentimizdebüyük bir nüfus artışı ve yoğunluk yaşıyoruz” diyen Başkan Yücel, “Bayramsürecine girmeden bunu hissetmeye başladık. Güvenli Turizm Sertifikasıylahizmet veren turistik tesislerimize doluluk oranları en üst seviyelerde.Otellerimizdeki bu yoğunluk nedeniyle kentimize gelmek isteyen tatilcilerinönceden rezervasyonlarını yaptırmaları sorun yaşamalarını engelleyecektir.Sokak, park ve sahillerde uygunsuz görüntülerin oluşmasını kesinlikleistemiyoruz. Hiçbir vatandaşımızın da konaklama konusunda mağduriyetyaşamasını, zor durumda kalmasını istemeyiz” ifadelerini kullandı.

“YOĞUN TRAFİK ORTAMLARINDA SAKİN VE HOŞGÖRÜLÜ OLALIM”

Kent genelinde trafik sorunuyaşandığına değinen Başkan Yücel, “COVID-19 normalleşme sürecinde güvenliseyahat etmek istemeleri nedeniyle tatil için gelen misafirlerimiz kendi özel araçlarıile seyahat etmeyi tercih etmektedir. Bu nedenle özellikle turizm bölgelerinde trafikyoğunluğu artmıştır. Bu sebeple tüm hemşerilerimiz ve misafirlerimizden trafiktesaygılı ve hoşgörülü davranmalarını ve kurallara uymalarını, trafik akışınıaksatacak davranışlardan uzak durmalarını rica ederim” diye konuştu.

“TATİL BOYUNCA İSKELE CADDESİ TRAFİĞE KAPALI OLACAK”

Trafik yoğunluğunu azaltmak, yakıt vezaman tasarrufuyla birlikte sıkışık trafik görüntülerinin önüne geçmek adınatatil boyunca 21.00-01.00 saatleri arasında Kuyularönü Camii ile İskele-Rıhtımbölgesi arasında kalan yolu Atatürk Caddesi’ne kadar araç trafiğinekapatacaklarını söyleyen Başkan Yücel, “Bu bölgede ciddi oranda trafikyoğunluğu yaşanıyor, vatandaşlarımız en başta çok vakit kaybediyorlar. Zaman veyakıt tasarrufu sağlanması adına, kötü görüntülerin de önüne geçmek için akşamsaat 21.00 ile 01.00 arasında bu bölge trafiğe kapalı olacak. Vatandaşlarımızmümkün olduğu kadar araç kullanımdan uzak dursunlar, pandemi kurallarıçerçevesinde toplu taşıma veyahut seyirlik yürüyüş şeklinde trafikte bulunsunlar”dedi.

“KURBAN KESİM YERLERİMİZ HAZIR”

“Kurban Bayramı ile ilgili tümhazırlıklarımızı tamamladık” diyen Başkan Yücel, “MerkezOba Mahallesi Karakocalı Tünel Üstü, Konaklı Menderes Bulvarı, Mahmutlar SanayiSitesi altı, Demirtaş Yenidamlar Cami yanında olmak üzere 4 ayrı noktadakurbanlık satış hizmetimiz devam etmektedir. Veteriner hekimler kontrolündesağlık taramaları yapılan kurban satış alanlarımızdan vatandaşlarımız güvenlekurbanlık alışverişlerini yapabilirler. Bayramda da Eşgilik Düğün Salonu, Gazipaşa DolmuşDurağı, Mahmutlar Şantiyesi ve Payallar Hizmet Binasında olmak üzere 4 noktada hazırlayacağımızalanlarda ücretsiz kesim hizmeti vereceğiz” dedi.

“KURBAN ATIKLARINI BOŞ ALANLARA ATMAYALIM”

Vatandaşların Alanya Belediyesi ÇözümMasası üzerinden ücretsiz kurban kesim işlemi için randevu alabileceğinisöyleyen Başkan Yücel, “Vatandaşlarımız Çözüm Masamızdan ya da internetsitemizden randevu alarak kurbanlarını kestirebilirler. Vatandaşlarımızdankurban bayramı süresince temizlik ve hijyen kurallarına uymalarını hassasiyetlerica ediyorum. Kurban atıklarını mutlaka poşetleyerek atalım, kesinlikle boşalanlara, ormanlık alanlara kurban atıklarını atmayalım. Belediyemiz temizlikişleri şantiyelerine kurban atıklarınızı getirebilirsiniz. Hava çok sıcakolduğu için koku, kötü görüntü ve etrafa mikrop ve sinek yayılmasına izinvermeyelim” şeklinde konuştu.

“BİREYSEL VE TOPLUM SAĞLIĞI İÇİN AŞI OLMAYA ÖZEN GÖSTERELİM”

“COVID-19 normalleşme sürecindeyizancak pandemi hala bitmedi” diyerek aşılanmaya dikkat çeken Başkan Yücel, “Tümülke genelinde olduğu gibi kentimizde ve Antalya bölgesinde artış var. Lütfenbayram süresince pandemi kurallarına uyalım. Tam aşılı olsak bile kalabalıkortamlardan uzak duralım, maske, mesafe ve hijyen kurallarına titizlikleuyalım. Aşı olmayan vatandaşlarımız da aşılanmaya özen göstersinler. Aşı şu antoplumumuz ve dünya için en önemli korunma silahı. Lütfen ihmal etmeyelim”dedi.

BAYRAMLAŞMA PROGRAMI BELLİ OLDU

Bayramın Birinci günü olan 20 TemmuzSalı günü saat 14.00’da Alanya Kültür Merkezi’nde protokol ve vatandaşlarınbayramlaşma töreni yapılacağını söyleyen Başkan Yücel, “Pandemi kurallarıçerçevesinde yapılacak bayramlaşmaya vatandaşlarımızı davet ediyorum. Alanyahalkımızın, kentimizde bulunan yerli ve yabancı misafirlerimizin ve Tüm İslamAleminin Kurban Bayramını en içten dileklerimle kutluyorum. Umarım salgıngölgesinde geçirdiğimiz son bayramımız olur temennisiyle birbirimize sıkıcasarıldığımız, özlemle kucaklaştığımız nice bayramlara erişmeyi Cenab-ıAllah’tan niyaz ediyor, herkese mutlu bayramlar diliyorum” dedi.