Başkan Yücel, 15 Temmuz 2016 gecesigerçekleştirilmek istenen hain darbe girişiminin beşinci yıl dönümünde yaptığıaçıklamada, 15 Temmuz gecesi milletçe tek yürek olup, büyük bir zaferle adetakahramanlık destanı yazıldığını belirtti.

BaşkanYücel mesajında, “15 Temmuz; milli iradenin, milli birlik ve beraberliğimizinyeniden inşa edildiği kutlu bir zaferin yıl dönümüdür. Bu zafer şehit vegazilerimizin üstün cesareti, milletimizin büyük fedakarlıklarıyla eldeedilmiştir. 15 Temmuz’daTürk milleti; genç, yaşlı, kadın, erkek fark etmeden sokaklara dökülmüş,geçmişte olduğu gibi bir kez daha bu vatan için tek yürek olmuştur.

Başkan yücel’den 15 temmuz demokrasi ve milli birlik günü mesajı
Başkan yücel’den 15 temmuz demokrasi ve milli birlik günü mesajı

Darbegirişiminin olduğu 15 Temmuz gecesi toplumumuz önemli bir süreçten geçmiş veTürk milleti demokrasi adına büyük bir imtihan vermiştir. Hiçbir hainsaldırıdan korkmadan, yılmadan Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk ve silaharkadaşlarının bize emanet ettiği bu kutlu vatana sahip çıkmaya devam edeceğiz.

O geceşehit olan tüm vatan evlatlarımıza ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmaküzere ebediyete intikal etmiş şehitlerimize Allah’tan rahmet diler, gazilikmertebesi ile şereflenmiş tüm gazilerimize şükranlarımı sunarım.” dedi.