AlanyaBelediyesi haftalık encümen toplantısı Başkan Adem Murat Yücel’inbaşkanlığında, Alanya Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleşti. Toplantınınardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Başkan Yücel, emlakvergileri ve Alanya Belediyesi 2022 yılı bütçesine ilişkin açıklamalardabulundu.

EMLAK VERGİLERİNDE SON GÜN 30 KASIM

Başkan yücel “mücadelemiz tüyü bitmemiş yetimin hakkını korumak için”
Başkan yücel “mücadelemiz tüyü bitmemiş yetimin hakkını korumak için”

Kasım ayının Emlak Vergisi ödeme ayıolduğunu hatırlatan Başkan Yücel, “Vatandaşlarımızın cezalı duruma düşmemesiiçin 30 Kasım Salı gününe kadar borçlarını ödemeleri gerekiyor. Mağduriyetiönlemek adına birimlerimiz hafta sonu dahil olmak üzere mesai yapacaklar. Vergiaffından yararlanan vatandaşlarımızın da ikinci taksitleri var. Yasal haklarınıkaybetmemek için hatırlatmak istedik” dedi.

Başkan yücel “mücadelemiz tüyü bitmemiş yetimin hakkını korumak için”
Başkan yücel “mücadelemiz tüyü bitmemiş yetimin hakkını korumak için”

BAŞKAN YÜCEL: “YATIRIM BÜTÇEMİZİ 4 BUÇUK KAT ARTIRDIK”

Başkan yücel “mücadelemiz tüyü bitmemiş yetimin hakkını korumak için”
Başkan yücel “mücadelemiz tüyü bitmemiş yetimin hakkını korumak için”

Alanya Belediyesi’nin AntalyaBüyükşehir Belediye Meclisi’nde onaylanan yatırım bütçesine de değinen BaşkanYücel, “Antalya bölgesinde ilçeler bazında 695 Milyon TL ile en büyük bütçe Alanya Belediyesi’nde. Bu bizim doğru işleryaptığımızın göstergesi. 8 yıllık süreç içerisinde bütçemiz 4 buçuk kat büyüdü.İnşallah gelecek yılda 5 katın da üzerine çıkacağız. Yatırımlarımızı bu yöndesürdüreceğiz” dedi.

“HAKSIZ ÇIKAR SAĞLAMAPEŞİNDELER”

Basın mensuplarının son günlerdeAlanya kamuoyunu meşgul eden KOP VE DOP alanlarına ilişkin sorularını da yanıtlayanBaşkan Yücel, “2 yıldır bazı menfaat grupları, Düzenleme Ortaklık Payı (DOP)ile Kamu Ortaklık Payı (KOP) alanları üzerinden geçimini sağlamaya başlamış. Bualanları satın alarak yüksek bedellerde davalar açarak kamu kurum kuruluşlarınıve belediyemizi halkla karşı karşıya getiriyorlar. Doğru bilgi vermiyorlar, ‘Belediyeşunu yapmış bunu etmiş’ diye iftirada bulunuyorlar” dedi.

“4 MİLYAR LİRALIK RANT VAR”

“Biz kendimizi anlatana kadar davaaçıyorlar” diyen Başkan Yücel, “Bizim görev yaptığımız dönem zarfı içerisindehangi vatandaşımız müracaat ettiyse kanuni sınırlar içerisinde gerek DOP ve KOPalanlarında yardımcı olunmaya çalışılmıştır. Ama bazı meslek gruplarından bazışahıslar, 4 milyar liralık rant peşinde koşuyor. 6 metrekarelik alana açılandava var. Bugüne kadar 130 küsur dava açılmış sadece bir kişinin 56 tane davasıvar.  Yani bu davaların yüzde 40’ı sadecebir avukatlık ofisinin. Belirli bir grup buradan ticari rant hedefliyor. Gerekbelediyemizi gerekse şahsımı ve yönetimimizi zan altında bırakan rantınbüyüklüğü ortada” diye konuştu.

“7 MİLYON LİRA TALEP EDİLEN OKUL VAR”

Dava açılan alanların kamusal alanlarolduğuna vurgu yapan Adem Murat Yücel, “ Rant peşinde koştukları alanlarınhepsi kamu alanları. Hepimizin, tüyü bitmemiş yetimin hakkının olduğu alanlar.Bir okula geçen ay 816 bin lira bir başka okula 803 bin lira bir başka okula 7milyon lira bedelli dava açılmış. Biz Alanya Belediyesi taksite bölünmüş şekildebir kişiye 9 milyon 600 bin lira ödüyoruz. Bizim 2020 yılında belediyeparsellerinden gelirimiz 3 milyon 600 bin lira bir kişiye ödediğimiz para 9milyon 600 bin lira. Bir okul yeri için 7 milyon lira gelmiş, devlet üzerinebir 7 milyon daha koysa zaten okul yapar. Bizim halkımızı yanlışbilgilendiriyorlar. Biz hizmet mi üreteceğiz, haksız kazançların önüne migeçeceğiz yoksa her işi bırakıp bunlarla mı uğraşacağız. Sürekli büyümekistiyoruz, iyi bir toplum yaratmak, gülen insanların olduğu bir şehir oluşturmakistiyoruz ama görüyorsunuz” dedi.

GÖLGEDE AYRI GÜNEŞTE AYRI KONUŞUYORLAR”

Alanya Belediyesi’nin Cumhuriyet HalkPartili Meclis Üyesi Erkan Demirci’nin konuyla ilgili basına yansıyan açıklamalarınailişkin soruya da yanıt veren Yücel, “Erkan Bey ile yaklaşık 8 yıldır birliktegörev yapıyoruz. Bu süreçte bütçe komisyonumuza vatandaş odaklı gelip desıkıntı yaşayan olmuş mu? Vatandaşın oturup da kalkamadığı görüşme olmuş mu?Uzlaşmanın nasıl olduğunu, hakkın hukukun nasıl olduğunu kendileri daha iyibilirler. Ama bu açıklamaların ardında siyaset varsa onu da bilelim. BizimBelediyemizin durumu ile başka belediyelerin durumlarına baksınlar ondan sonrakonuşsunlar. Şahsımla ilgili gölgede ayrı güneşte ayrı konuşan arkadaşımızasöyleyecek sözüm yok” ifadelerini kullandı.

“ŞAHISLARI DEĞİL BELEDİYEYİ MUHATAP ALIN”

Yanlış bilgilendirmelere karşıvatandaşlara dikkatli olmaları yönünde çağrıda bulunan Başkan Yücel, “Vekâletveren herkesin aklı başına geliyor, ‘Ne olduğunu bilmiyorduk’ diyekandırıldıklarını söylüyorlar. Herkesi kandırmışlar. Çoğu kişi davasını geriçekiyor. Vatandaşlarımıza çağrım; kamulaştırmayla ilgili bir sorun varsa hemenbizlere müracaatlarını yapsınlar. Şahısları değil, belediyemizi muhatapalsınlar” dedi.