Yasin Yiğitbay “Türkiye genelinde faaliyet gösteren rehabilitasyon merkezleri ekonomik sıkıntılarla boğuşmaktadır.  Bu sıkıntılardan dolayı da kapanma noktasına gelmişiz. Merkezimize kayıtlı 250 civarında eğitime ve bakıma muhtaç engelli bireyimiz var. Bu çocuklar evlerine hapsedilecek. Bu konuda bir an önce gerekli adımların atılmasını istiyoruz. ” şeklinde konuştu
'HİZMET ETMEMİZ İMKANSIZ HALE GELDİ'

Yiğitbay, özel eğitim ve rehabilitasyon hizmetlerine ödenen kamu katkısı ülkenin ekonomik göstergelerinin çok altında kaldığından hizmet sunumunun sürdürülebilirliğini neredeyse imkansız hale getirdiğini ifade etti. 

ÖZEL EĞİTİM HİZMETİNDEN YARARLANAN ÇOCUK SAYISI 500 BİNİ AŞTI 
Türkiye genelinde de 3150 kurum, 525.000 özel gereksinimli çocuğa, 52.000 çalışan ve 7.500 servis aracı ile hizmeti veriliyor.Geçtiğimiz senelere kadar  devletin engelli bireyler için önemli adımları atmıştı. 2005 yılına kadar sadece SSK ve Emekli Sandığı’na bağlı olan vatandaşların çocukları özel eğitim hizmetinden yararlanmaktayken, düzenlenen Engelliler Kanunu ile bu hizmet tabana yayılmış, özel eğitim hizmetinden yararlanan çocuk sayısı 35 binlerden 500 bin sayısını aştı.

Özel Eğitim Kurumları Zorda: İflasın Eşiğindeyiz
Alanya Kestel Mahallesi'nde hizmet veren Çınar Özel Eğitim Ve Rehabilitasyon Merkezi sahibi Yasin Yiğitbay

'BATIYORUZ!'
 Çınar Özel Eğitim Ve Rehabilitasyon Merkezi sahibi Yiğitbay  'Son yıllarda özel eğitim ve rehabilitasyon hizmetlerine ödenen kamu katkısının ülkedeki ekonomik göstergelerin çok altında kaldığı görülmektedir. Kurumların hizmet sunum maliyetleri dikkate alınmadan belirlenen yıllık ücret artışları hizmet sunumunun sürdürülebilirliğini neredeyse imkansız hale getirmiştir. Ayrıca engelli çocukların rehabilitasyon merkezlerine taşınmasını sağlamak için mutlak bir gereklilik olan servis hizmetinin kurumlarımızca ücretsiz yapılıyor olması sektöre mali açıdan büyük bir yük getirmektedir.

'AKARYAKIT ZAMLARI NEDENİYLE MASRAFLAR KARŞILANAMIYOR'
Son yıllarda döviz kurlarındaki dalgalanma ve yükseliş, akaryakıta gelen zamlar gibi etkenler maliyetlerimizi daha da katlamakta. Alanya'da engelli bireylere yönelik hizmet veren sayılı kurumlardan biriyiz. Şehrimizdeki diğer kurumlarda aynı ekonomik zorluklarla bir varoluş mücadelesi veriyor.

'İFLAS ETME NOKTASINDAYIZ'

Bizler kapanma, iflas etme noktasındayiz. Böyle bir durumda ise, çok sayıda bakıma ve eğitime muhtaç engelli bireyimiz, hiç bir sosyal yaşam olanağı bulamadan evlerine hapsolacak. Verilen eğitim ödenekleri personel maaşlarını ve ulaşım hizmetimizi dahi karşılayayamacak durumda.Burada söz konusu olan, 2005 yılında engelli bireylere sunulan eğitim hakkının ekonomik koşullar sebebiyle kullanılamayacak hale gelmesi, ailelerimizin mağdur duruma düşmesi ve çalışanlarımızın işlerini kaybetme olasılığıdır. Bu tespitler ışığında taleplerimiz; servis ücretlerimizin karşılanması ve yasal hale getirilmesi, ücret iyileştirmelerimizin yapılmasıdır” ifadelerini kullandı. Kaynak: alanyagazetesi.com.tr